رنگین کمان از همه جا از همه رنگ آخرین مطالب
نويسندگان شنبه 17 / 3 / 1390برچسب:, :: 1:14 :: نويسنده : محمدحسین
شبهات رجعت شبهه اول: رجعت با برخي از آيات قرآن مخالفت دارد ، زيرا در قرآن آمده است: ( حتي اذا جاء أحدهم الموت قال رب ارجعون - لعلي أعمل صالحا فيما ترکت کلا إنها کلمه هو قائلها و من ورائهم برزخ إلي يوم يبعثون )؛(1) « تا آن گاه که وقت مرگ هر يک فرا رسد در آن حال آگاه و نادم شده گويد : بار الها ! مرا به دنيا بازگردان تا شايد به تدارک گذشته عملي صالح به جاي آورم و به او خطاب شود که هرگز نخواهد شد و اين کلمه را از حسرت همي گويد و از عقب آنان عالم برزخ است تا روزي که برانگيخته شوند . » شبهه ي دوم: قول به رجعت مخالف با عقل است ، زيرا .......
ادامه مطلب ... سه شنبه 15 / 3 / 1390برچسب:, :: 23:42 :: نويسنده : محمدحسین
زندگینامه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
فاطمه (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار میباشد. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد میباشند. در یکی از این گفتارها ........
ادامه مطلب ...
آیه ولایت
«اِنّما وَلیّکم الله و رسوله والّذین آمنوا الّذین یقیمون الصّلوة و یؤتون الزّکاة و هم راکعون»
«ولیّ شما تنها خدا و رسول او و کسانی که ایمان آوردهاند؛
همان کسانی که نماز را بر پا میدارند و در حال رکوع نماز زکات میپردازند، میباشند.» (سوره مائده، آیه 55)
بر طبق بینش اسلامی و بر پایه حکم عقلانی، آدمی مأمور به تبعیت و اطاعت همه جانبه از خالق خویش و پروردگار جهان است؛ چرا که انسان از ساعات و یا حتی دقایق بعدی عمر خویش آگاه نیست و در جزئیترین امور، نیازمند خداوند است؛ اما در مقابل، خداوندی که او را خلق نموده، حتی بر کوچکترین اسرار وجودی مخلوق خود واقف است و مقصد و منتهای حرکت او را نیز میداند. لذاست که عقل بشر، او را به درگاه او رهنمون میسازد؛ چرا که علاوه بر این مطالب، او بینیاز مطلق و غنی در تمام امور است و به مخلوقات خود کمترین نیازی ندارد، لذا جز خیر آدمی را نمیخواهد. اما این اطاعت در دیدگاه اسلام و قرآن کریم، تنها به خداوند منحصر نمیشود. بلکه به امر الهی و فرمان خداوند، یک مسلمان باید از وجود مقدس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم (علیهم السلام) نیز پیروی و تبعیت نماید. بنا بر این نگرش، تبعیت به طور مطلق و بدون قید و شرط تنها مختص خداوند است و بر طبق فرمان اوست که ما مأمور به اطاعت و پیروی از رسول اکرم و امامان معصوم در تمامی امور میباشیم. رفتار و گفتار آنان هم در تمامی امور، راهی را که به رضایت پروردگار و سعادت ابدی انسان منتهی میشود، مشخص مینماید. به این دلیل که در اعمال و رفتار آنان، هوا و هوس راهی ندارد و آنان به لطف خداوند و عنایت او، معصوم از هر خطا و اشتباه میباشند. بر طبق آموزههای اسلامی،
ادامه مطلب ...
کاوشی در مبحث امامت شیعی
این مطالب برگرفته از کتاب میثاق آسمانی به قلم مرتضی دهقان با کمی خلاصه نویسی میباشند ، امید است در جهت افزایش سطح معرفت خود وشما دوستان عزیز بتوانم سهمی داشته باشم.
مقدمه
« امام از ریشه أم م (أم) گرفته شده است که به معنای قصد یا پیشوا و مقدم شدن بر قوم است »
امام در لغت به معنی پیشوا و پیش رو و مقتداست؛ اعم از اینکه گمراه و ستمکار باشد یا هدایت یافته و مومن و عادل.
ابن فارس می نویسد :
«اﻹمامُ کل من اقْتُدی به و قُدم فی اﻷمور »
امام کسی است که در امور به او اقتدا و در امور ، مقدم داشته شود .
ابن منظور نیز می گوید :
امام هر فردی است که بدو اقتدا کنند ، اعم از اینکه به راه هدایت باشد یا به راه ضلالت و گم راهی .
امامت در فرهنگ مکتب اهل بیت (ع) با توحید ارتباط تنگاتنگی دارد ؛ آنگونه که اعتقاد به توحید بدون پذیرش امامت سود نمی بخشد . از سوی دیگر ، امام پیشوایی است که از سوی خداوند متعال برای جانشینی رسول خاتم (ص) برگزیده است و از آن رو که امامت هم راستای رسالت و ادامه راه نبوت است ، وصایت و خلافت امامان به همان قوت و صلابت رسالت پیامبران مطرح است . این پیغامی آسمانی است که رسولان الاهی به مردم ابلاغ کرده اند .
در اسلام نیز نبی اکرم (ص) –که سخنی جز از طریق وحی بر زبان نمی راند (سوره نجم / ۵۳)- در زمان ها و مکان های متعدد ، این پیام بزرگ را بیان فرمود . اوج این ابلاغ در محل غدیر خم و در روز هجده ذی الحجه سال دهم هجرت ، پس از اتمام مراسم آخرین حج پیامبر(ص) بود .پیشوای مهربان مسلمانان در این ابلاغ ماموریت خطیر خویش را به پایان رساند . کلام وحی در این خصوص تاکیدی صریح داشت :
« يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَه »
« ای رسول ! پیامی را که از سوی پروردگارت به تو نازل شد ، ابلاغ کن ؛ اگر چنین نکنی رسالتش را به انجام نرسانده ای. »
پیامبر اکرم (ص) در این خطبه ، خلافت و جانشینی حضرت علی بن ابی طالب امیر المومنین(ع) را به مردم ابلاغ و تاکید کردند که حاضران به غایبان برسانند. بنابراین ، هرکس این پیام را دریافت کرده است ، باید در جهت ابلاغ آن به کسانی که از آن بیگانه اند تلاش کند.
در متون روایی ، امامت رکن بنیادین اسلام خوانده شده ات .
حضرت امام رضا (ع) می فرمایند :
« ... ان الامامه اس الاسلام النامی ... » (کتاب الغببه(محمد ابراهیم نعمانی) 218 (باب13 ، ح 6))
« ... همانا امامت پایه بالنده اسلام است ... »
سوگمندانه پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) اتفاقاتی رخ داد که پیام الاهی آن حضرت را تحت الشعاع خود قرار داد و اینچنین ، جامعه مسلمانان از مسیر هدایت الاهی دور ماند . اکثریت امت به بهانه شوری و رای مردم ، به دنبال شعار گروهی راه افتادند وبا دیگری بیعت کردند ؛ در حالی که با آن بیعت نابجا ، نص الاهی و سخن پیامبر خدا (ص) به فراموشی سپرده شد . آری ، پس از رسول آسمانی ، به جز اندکی از مردم ، همه از مسیر تعریف شده پیامبر(ص) منحرف و در آزمون سخت الاهی مردود شدند .
با مطالعه و بررسی تاریخ امت های قبل چنین برآورد می شودکه اینگونه وقایع در تمام امت ها به گونه ای رخ داده است و در مواجهه با جریانات مختلف دچار اختلاف و فتنه شده اند . آنچه در این رخداد ها سنت ثابت است موضوع امتحان الاهی است که براساس اختیار و تکلیف بندگان رقم می خورد و هیچ امتی از آن معاف نبود و هیچ فرد و گروهی را از آن گریزی نیست .قرآن مجید در این باره در سوره عنکبوتمی فرماید :
« أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَکُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ (2) وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ لَيَعْلَمَنَّ الْکاذِبِينَ (3)»
« آیا مردم گمان کردند همین که بگویند ایمان آورده ایم رها می شوند و مورد آزمایش قرار نمی گیرند ؟ بی گمان ما پیشینیان ایشان را آزمودیم . پس خداوند کسانی را که در گفتار صادق بودند و کسانی را که دروغ گفتند باز می شناسد .»
از آنجایی که آیات حق برای تمام زمان ها مصداق دارد ؛ نتیجه میگیریم که ما در حال حاضر نیز در حال گذراندن این آزمون بزرگ الاهی هستیم و از آنجایی که پیامبر گرامی اسلام (ص) در حدیث معروف خود می فرمایند :
« من مات ولم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه »
« کسی که تا هنگام مرگ ، نسبت به امام زمانش معرفت پیدا نکرده باشد ، همچون کسی است که در فضای جاهلیت چشم از جهان فرو بسته باشد .»
میبینیم که امر امامت و شناخت امام و شناساندن پیشوای زمان به دیگران و ابلاغ پیام غدیر به ناآگاهان از چه رتبه بالایی برخوردار است و عدم دستیابی به این معرفت چه عواقب سوء و ناگواری را برای سعادت یک مسلمان به دنبال خواهد داشت!
|
|||
![]() |